Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1,5 žlica maslinova ulja
- 1 mali luk, narezan na sitno
- 2 režnja češnjaka, zgnječenog
- 2 krumpira, oguljena i narezana na kockice
- 150 g zaleđenoga graška
- 1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
- 200 g potočarke
- nekoliko tanko narezanih feta pancete
- sol, papar
Priprema
1. korak
U zdjeli za juhu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Kad luk omekša, dodajte krumpir i grašak. Ulijte temeljac i kuhajte 15-ak minuta da se krumpir skuha. Na kraju dodajte potočarku te sve usitnite štapnim mikserom.
2. korak
U međuvremenu pancetu narežite na ploškice, popržite ih na tavi pa ostavite po strani na kuhinjskom papiru. Juhu posolite, popaprite i posipajte prženom pancetom