Juha od potočarke

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1,5 žlica maslinova ulja
  • 1 mali luk, narezan na sitno
  • 2 režnja češnjaka, zgnječenog
  • 2 krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 150 g zaleđenoga graška
  • 1 l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 200 g potočarke
  • nekoliko tanko narezanih feta pancete
  • sol, papar

Priprema

1. korak

U zdjeli za juhu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Kad luk omekša, dodajte krumpir i grašak. Ulijte temeljac i kuhajte 15-ak minuta da se krumpir skuha. Na kraju dodajte potočarku te sve usitnite štapnim mikserom.

2. korak

U međuvremenu pancetu narežite na ploškice, popržite ih na tavi pa ostavite po strani na kuhinjskom papiru. Juhu posolite, popaprite i posipajte prženom pancetom

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:12