Juha od poriluka i krumpira

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2 poriluka srednje veličine
  • 250 g krumpira
  • luk
  • 5 dl temeljca za juhu
  • 1,5 dl milerama
  • žlica ulja
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Krumpir ogulite i narežite na sitne kockice. Poriluk operite i očistite te ga narežite na kolutove. Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte nasjeckani luk, krumpire i poriluk.

2. korak

Pirjajte 3-4 minute dok povrće ne počne mekšati. Dodajte temeljac za juhu i pustite da provrije. Posolite i popaprite te pustite da se krčka dok povrće ne bude mekano.

3. korak

Kada je skuhano, ubacite povrće u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uzmite novu, čistu posudu i u njoj ponovno zagrijte smjesu povrća te umiješajte mileram i dobro zagrijte.

4. korak

Savjet: Juhu možete poslužiti s krutonima, koje ćete dobiti tako da stari ili tost kruh izrežete na kockice i marinirate u umaku od usitnjenog češnjaka, luka, soli, papra i maslinova ulja. Nakon što ih dobro natopite, rasporedite ih na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Gotovi su kada kruh postane tvrd i hrskav.

5. korak

U juhu možete dodati i šunku narezanu na kockice koju ćete popržiti na ulju i luku, prije nego što dodate poriluk i krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:33