Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2 poriluka srednje veličine
- 250 g krumpira
- luk
- 5 dl temeljca za juhu
- 1,5 dl milerama
- žlica ulja
- sol, papar
Priprema
1. korak
Krumpir ogulite i narežite na sitne kockice. Poriluk operite i očistite te ga narežite na kolutove. Zagrijte ulje u velikoj tavi i dodajte nasjeckani luk, krumpire i poriluk.
2. korak
Pirjajte 3-4 minute dok povrće ne počne mekšati. Dodajte temeljac za juhu i pustite da provrije. Posolite i popaprite te pustite da se krčka dok povrće ne bude mekano.
3. korak
Kada je skuhano, ubacite povrće u blender i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Uzmite novu, čistu posudu i u njoj ponovno zagrijte smjesu povrća te umiješajte mileram i dobro zagrijte.
4. korak
Savjet: Juhu možete poslužiti s krutonima, koje ćete dobiti tako da stari ili tost kruh izrežete na kockice i marinirate u umaku od usitnjenog češnjaka, luka, soli, papra i maslinova ulja. Nakon što ih dobro natopite, rasporedite ih na lim za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva. Gotovi su kada kruh postane tvrd i hrskav.
5. korak
U juhu možete dodati i šunku narezanu na kockice koju ćete popržiti na ulju i luku, prije nego što dodate poriluk i krumpir.