Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 poriluk
- malo maslinova ulja
- 2 ružičasta batata
- šalica leće
- 2 mrkve
- 100 g šampinjona
- vezica svježeg peršina
- 50 g slanine
- sol, kurkuma, curry, ljuta paprika
- 300 g ćimulica
Priprema
1. korak
Na ulju zapržite sitno sjeckani poriluk dok ne uvene. Dodajte mrkvu i batat izrezane na ploškice ili kockice.
2. korak
I njih lagano zapecite pa dodajte opranu leću i podlijte vodom (ili još bolje temeljcem), barem litru i pol. Kuhajte dok leća sasvim ne omekša, 15 – 30 minuta ovisno o vrsti koju koristite.
3. korak
Pred kraj dodajte i gljive narezane na tanke ploške i oprane ćimulice. Posolite i začinite.
4. korak
Okusu ovog jela pristaje dosta kumina i curryja, ali vi napravite prema svom ukusu. Pospite sjeckanim listom peršina i kuhajte još pet minuta, tek toliko da ćimulice omekšaju, ali ostanu jarko zelene.