Juha od leće, ćimulica i gljiva

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 poriluk
  • malo maslinova ulja
  • 2 ružičasta batata
  • šalica leće
  • 2 mrkve
  • 100 g šampinjona
  • vezica svježeg peršina
  • 50 g slanine
  • sol, kurkuma, curry, ljuta paprika
  • 300 g ćimulica

Priprema

1. korak

Na ulju zapržite sitno sjeckani poriluk dok ne uvene. Dodajte mrkvu i batat izrezane na ploškice ili kockice.

2. korak

I njih lagano zapecite pa dodajte opranu leću i podlijte vodom (ili još bolje temeljcem), barem litru i pol. Kuhajte dok leća sasvim ne omekša, 15 – 30 minuta ovisno o vrsti koju koristite.

3. korak

Pred kraj dodajte i gljive narezane na tanke ploške i oprane ćimulice. Posolite i začinite.

4. korak

Okusu ovog jela pristaje dosta kumina i curryja, ali vi napravite prema svom ukusu. Pospite sjeckanim listom peršina i kuhajte još pet minuta, tek toliko da ćimulice omekšaju, ali ostanu jarko zelene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:10