Juha od kozica i kukuruza

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 500 g očišćenih repova kozica
  • 2 šalice kukuruza šećerca
  • 1,5 l pilećeg temeljca
  • 2 žlice maslaca
  • 2 glavice luka
  • pola žličice ljute paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žumanjka
  • sok jednog limuna
  • peršin

Priprema

1. korak

Češnjak izrežite na tanke ploške pa izmiješajte s repovima kozica i pustite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme na maslacu pirjajte sitno sjeckani luk s ljutom paprikom.

2. korak

Kad je sasvim uvenuo, ali još se nije počeo karamelizirati dodajte kozice i okrećite ih povremeno. Istodobno zagrijte temeljac, a kad zakuha, ubacite u njega kukuruz pa kuhajte oko 5 minuta.

3. korak

(Ako koristite smznuti kukuruz, a ne šećerac iz konzerve, ona barem 15 minuta. Po želji, temeljac s kozicama možete izmiksati u blenderu ili ostavite kukuruz da bude cijeli.)

4. korak

Nakon toga juhi dodajte kozice. Pustite da lagano kuha, ali nemojte pustiti da provrije. Æumanjke istucite s limunovim sokom pa smjesu umiješajte u juhu konstantno miješajući.

5. korak

Provjerite začine te dodajte sol i papar po želji, ako temeljac nije bio slan. Juha bi trebala biti ljutkasta od paprike. Na kraju dodajte i malo svježeg peršina. Poslužite s tamnim­ prepečenim kruhom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:50