Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 500 g očišćenih repova kozica
- 2 šalice kukuruza šećerca
- 1,5 l pilećeg temeljca
- 2 žlice maslaca
- 2 glavice luka
- pola žličice ljute paprike
- 2 češnja češnjaka
- 2 žumanjka
- sok jednog limuna
- peršin
Priprema
1. korak
Češnjak izrežite na tanke ploške pa izmiješajte s repovima kozica i pustite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme na maslacu pirjajte sitno sjeckani luk s ljutom paprikom.
2. korak
Kad je sasvim uvenuo, ali još se nije počeo karamelizirati dodajte kozice i okrećite ih povremeno. Istodobno zagrijte temeljac, a kad zakuha, ubacite u njega kukuruz pa kuhajte oko 5 minuta.
3. korak
(Ako koristite smznuti kukuruz, a ne šećerac iz konzerve, ona barem 15 minuta. Po želji, temeljac s kozicama možete izmiksati u blenderu ili ostavite kukuruz da bude cijeli.)
4. korak
Nakon toga juhi dodajte kozice. Pustite da lagano kuha, ali nemojte pustiti da provrije. Æumanjke istucite s limunovim sokom pa smjesu umiješajte u juhu konstantno miješajući.
5. korak
Provjerite začine te dodajte sol i papar po želji, ako temeljac nije bio slan. Juha bi trebala biti ljutkasta od paprike. Na kraju dodajte i malo svježeg peršina. Poslužite s tamnim prepečenim kruhom.