Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 8 min
Broj osoba: 50
Sastojci
- 800 g očišćenih kestena ili vakumiranih kuhanih kestena
- 4 jušne žlice maslinova ulja
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 3 stabljike celera, nasjeckane
- 125 g blage pancete, nasjeckane
- 1 žlica usitnjenog timijana
- 2 češnja češnjaka, zgnječena
- 1 krumpir
- 1,5 l (6 šalica) pilećeg temeljca
- 1,5 dcl slatkog vrhnja
Priprema
1. korak
Na zagrijano ulje stavite luk, celer, pancetu i češnjak pa ih pirjajte na laganoj vatri dok luk ne omekša.
2. korak
Zatim dodajte kestene i krumpir te zalijte pilećim temeljcem.
3. korak
Kad zakuha, smanjite vatru pa kuhajte poklopljeno oko 45 minuta.
4. korak
Prema želji, izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Na kraju umiješajte slatko vrhnje.