Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 kg janjetine s kostima
- 250 g suhog slanutka
- dvije glavice luka
- jedna veća mrkva
- pola glavice celera
- list peršina i celera
- žličica slatke paprike
- nekoliko zrna papra
- sol
- 0,5 dl maslinovog ulja
Priprema
1. korak
Slanutak namočite preko noći, a može stajati namočen čak i dva dana, samo mu promijenite vodu. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu popržite sitno sjeckani luk.
2. korak
Kad se zastakli, dodajte slatku papriku, a onda i kockice mrkve, celera i peršina. Pirjajte pet minuta pa dodajte meso, kosti i slanutak.
3. korak
Podlijte s puno vode, tako da bude sasvim pokriveno(barem 2 litre). Dodajte i zrna papra i vezicu s lišćem celera i peršina. Posolite i pustite neka zakipi.
4. korak
Dodajte i zrna papra i vezicu s lišćem celera i peršina. Posolite i pustite neka zakipi.
5. korak
Tada smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko dva sata dok meso i slanutak sasvim ne omekšaju. Izvadite vezicu sa začinima i provjerite je li dovoljno slano.
6. korak
Izvadite vezicu sa začinima i provjerite je li dovoljno slano.
7. korak
Savjet: Po želji možete izmiksati dio kuhanog slanutka pa smjesom malo ugustiti juhu.