Juha od janjetine i slanutka

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 kg janjetine s kostima
  • 250 g suhog slanutka
  • dvije glavice luka
  • jedna veća mrkva
  • pola glavice celera
  • list peršina i celera
  • žličica slatke paprike
  • nekoliko zrna papra
  • sol
  • 0,5 dl maslinovog ulja

Priprema

1. korak

Slanutak namočite preko noći, a može stajati namočen čak i dva dana, samo mu promijenite vodu. U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu popržite sitno sjeckani luk.

2. korak

Kad se zastakli, dodajte slatku papriku, a onda i kockice mrkve, celera i peršina. Pirjajte pet minuta pa dodajte meso, kosti i slanutak.

3. korak

Podlijte s puno vode, tako da bude sasvim pokriveno(barem 2 litre). Dodajte i zrna papra i vezicu s lišćem celera i peršina. Posolite i pustite neka zakipi.

4. korak

Dodajte i zrna papra i vezicu s lišćem celera i peršina. Posolite i pustite neka zakipi.

5. korak

Tada smanjite vatru i pustite da lagano kuha oko dva sata dok meso i slanutak sasvim ne omekšaju. Izvadite vezicu sa začinima i provjerite je li dovoljno slano.

6. korak

Izvadite vezicu sa začinima i provjerite je li dovoljno slano.

7. korak

Savjet: Po želji možete izmiksati dio kuhanog slanutka pa smjesom malo ugustiti juhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:41