Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 kg cikle
- 1 velika granny smith jabuka
- 1 l pilećeg temeljca
- 3 žlice hrena
- 2 žlice jogurta
- 1 veća glavica ljubičastog luka
- žlica aceta
- sol
- 3 žlice maslinova ulja
Priprema
1. korak
Ogulite cikle i jabuku. Nasjeckajte ih na kockice. U loncu zagrijte ulje,pa na njemu pržite sitno sjeckani luk. Čim uvene dodajte ciklu i jabuku.
2. korak
Posolite, pirjajte pet minuta pa podlijte temeljcem ili vodom, da budem sasvim pokriveno (oko 1 – 1,5 l). Kuhajte dvadesetak minuta dok ne omekša pa prebacite u blender ili sameljite štapnim mikserom dok ne bude sasvim glatko.
3. korak
Dodajte dvije žlice hrena (ja sam koristila gotovi hren umak, ali može i svježi ribani hren) i žlicu aceta balsamica.
4. korak
Promiješajte i vratite na vatru još pet minuta. Za to vrijeme pomiješajte ostatak hrena s jogurtom I preostalu ciklu izrežite na tanke prutiće.
5. korak
Pecite ih na ulju ili masti dok ne dobijete hrskavi čips. Stavite da se ocijedi na papirnom ubrusu i posolite.