Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 muškatna bundeva
- 1 luk
- 1 mladi luk
- 100 g mekog kozjeg sira
- malo limunova soka
- 3 lista kadulje
- sol i papar
Priprema
1. korak
Tikvu ogulite i izrežite na kockice. U posudu za pečenje stavite papir
za pečenje pa na njega rasporedite narezanu bundevu. Posolite je, a
možete je i preliti s malo kreme od aceta balsamica ili nekim drugim
gustim octom poput onog od nara. Pecite bundevu na 180 stupnjeva dok
ne postane mekana, trebat će joj oko pola sata.
2. korak
U loncu na maslinovu ulju zažutite nasjeckani luk, a kada postane staklast, dodajte pečenu
bundevu i listiće kadulje. Kuhajte desetak minuta pa izradite juhu
štapnim mikserom.
3. korak
Dodajte potom limunov sok, sol i papar,
promiješajte, ostavite još koju minutu na vatri pa servirajte sa sitno
sjeckanim mladim lukom i natrganim kozjim sirom te pokapajte s malo
bučinog ulja.