Juha od bundeve s kozjim sirom

Idealna juhica za hladne zimske dane - grije dušu i tijelo.

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 muškatna bundeva
  • 1 luk
  • 1 mladi luk
  • 100 g mekog kozjeg sira
  • malo limunova soka
  • 3 lista kadulje
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Tikvu ogulite i izrežite na kockice. U posudu za pečenje stavite papir

za pečenje pa na njega rasporedite narezanu bundevu. Posolite je, a

možete je i preliti s malo kreme od aceta balsamica ili nekim drugim

gustim octom poput onog od nara. Pecite bundevu na 180 stupnjeva dok

ne postane mekana, trebat će joj oko pola sata.

2. korak

U loncu na maslinovu ulju zažutite nasjeckani luk, a kada postane staklast, dodajte pečenu

bundevu i listiće kadulje. Kuhajte desetak minuta pa izradite juhu

štapnim mikserom.

3. korak

Dodajte potom limunov sok, sol i papar,

promiješajte, ostavite još koju minutu na vatri pa servirajte sa sitno

sjeckanim mladim lukom i natrganim kozjim sirom te pokapajte s malo

bučinog ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:39