Juha od buče s ječmom i kobasicama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • polovica velike ili jedna manja hokaido buča, ili bilo koja dostupna zimska buča
  • bijeli dio jednog poriluka
  • voda ili pileći temeljac
  • 4-5 listića kadulje
  • 150 g svježe kobasice
  • začini: kurkuma, kumin, čili
  • sok jedne mandarine
  • 2/3 šalice kuhanog ječma

Priprema

1. korak

Prvo skuhajte ječam u slanoj vodi , barem 20 minuta, dok ne omekša. Za to vrijeme očistite buču i narežite je na kockice. Ako kristite hokaido, ne morate guliti koru, samo je operite.

2. korak

Zapecite posoljene kockice u pećnici (180 stupnjeva) desetak minuta. Na malo ulja zapecite sitno sjeckani poriluk.

3. korak

Dodajte kockice pečene buče pa prelijte vodom (1,5l – 2l). Pustite neka zakipi pa smanjite vatru.

4. korak

Kuhajte petnaestak minuta, dodajte sok mandarine pa ispasirajte štapnim mikserom. Tada u juhu dodajte ukuhani ječem, kadulju i ploške kobasice.

5. korak

Začinite po ukusu, neka bude malo ljuto. Kuhajte još desetak minuta da se okusi prožmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:24