Jelenji medaljoni u umaku od vina

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g jelenjih medaljona
  • 200 g suhe slanine
  • 250 g miješanih šumskih gljiva
  • maslac za premazivanje tave
  • 1 dl Cabernet Sauvignona
  • začini (sol, šareni papar, češnjak)
  • goveđi temeljac

Priprema

1. korak

Jelenje medaljone kratko popržiti na maslacu. Odložiti u poklopljenu posudu na toplo. Na maslac dodati sitno sjeckanu slaninu, gljive i protisnuti češnjak i

miješati nekoliko minuta dok se gljive ne omekšaju i njihova tekućina ne ispari. Zaliti malom količinom temeljca. Pustiti da reducira. Dodati dl Cabernet Sauvignona i pustiti da prokuha, pustiti da se količina umaka prepolovi, dodati meso i kratko vrijeme pustiti da kuha u umaku. Servirati s domaćim njokima od krumpira i čašom crvenog vina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 00:48