Janjeći sekeli gulaš

Zagreb, 141115.?U City Centru one West odrzava se Tjedan Dobre hrane na kojem izlazu mnogi proizvodjaci, a paralelno s prezentacijom i prodajom odrzavaju se i radionice kuhanja. Na fotografiji: jelo Christiana Misirace i Renea Bakalovica. Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / Hanza Media

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 1 kg janjetine (idealno malo starije, dakle veće) od buta
  • 200 g dimljene slanine
  • 1 kg luka (najbolje pomiješati obični, srebrenac i ljubičasti)
  • 1 cijeli veći češnjak
  • 250 g kiselog kupusa
  • 250 g kisele repe
  • 30 g mljevene slatke paprike
  • 10 g mljevene ljute paprike
  • 4 lovorova lista lgrančica ružmarina
  • grančica kadulje
  • 2 dcl bijelog poluslatkog ili slatkog vina
  • 500 g krumpira srednje veličine
  • 100 g kajmaka
  • vezica peršinova lista

Priprema

1. korak

Otkostite janjetinu. Kosti kuhajte s nasjeckanim lukom i očišćenim češnjakom tako da se luk potpuno raskuha. Nasjeckajte slaninu na kockice i prepržite ju. Dodajte janjeće meso narezano na kocke. Podlijevajte svakih nekoliko minuta juhom od janjećih kostiju i vinom. Dodajte začine pred kraj pirjanja (cca 40 minuta).

2. korak

Dodajte kupus i repu i pirjajte lagano još desetak minuta. Neoguljeni krumpir pecite u jako zagrijanoj pećnici tako da kora malo nagori. Ogulite ga, ovlaš posolite i vrelog prelijte kajmakom i nasjeckanim peršinovim listom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 03:33