Janjeći kotleti sa začinskim biljem

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 80 dag janjećih kotleta
  • 2 bjelanca
  • 10 dag samoniklog goranskog začinskog bilja: timijan, mažuran, goranska lavanda
  • sol i papar
  • masnoća za pečenje

Priprema

1. korak

Kotlete narežite, posolite i popaprite. Začinsko bilje sitno nasjeckajte i pomiješajte.

2. korak

Bjelanca istucite u snijeg, ali ne prečvrst, već tako da ostane tekuć. Dodajte sol i začinsko bilje i dobro izmiješajte.

3. korak

Kotlete popecite na naglo s obje strane, pazeći da se ne ispeku do kraja (moraju ostati polupečeni). Sada ih s obje strane premažite bjelancem sa začinskim biljem te stavite na 2 minute u pećnicu prethodno zagrijanu na 250 stupnjeva Celzija.

4. korak

Poslužite s dinstanim kiselim kupusom i restanim krumpirom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 19:56