Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4
Sastojci
- 80 dag janjećih kotleta
- 2 bjelanca
- 10 dag samoniklog goranskog začinskog bilja: timijan, mažuran, goranska lavanda
- sol i papar
- masnoća za pečenje
Priprema
1. korak
Kotlete narežite, posolite i popaprite. Začinsko bilje sitno nasjeckajte i pomiješajte.
2. korak
Bjelanca istucite u snijeg, ali ne prečvrst, već tako da ostane tekuć. Dodajte sol i začinsko bilje i dobro izmiješajte.
3. korak
Kotlete popecite na naglo s obje strane, pazeći da se ne ispeku do kraja (moraju ostati polupečeni). Sada ih s obje strane premažite bjelancem sa začinskim biljem te stavite na 2 minute u pećnicu prethodno zagrijanu na 250 stupnjeva Celzija.
4. korak
Poslužite s dinstanim kiselim kupusom i restanim krumpirom.