Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 janjeća kotleta
- maslinovo ulje
- žlica aceta balsamica
- limunov sok
- žlica sojina umaka
- peršin
- 3 češnja češnjaka
- papar
- 200 g smeđe leće
- mala mrkva
- mladi luk
- grančica ružmarina
- list lovora
- vinski ocat
- dijon senf
Priprema
1. korak
Napravite marinadu za janjeće kotlete od maslinova ulja, aceta balsamica, limunova soka, sojina umaka, peršina, papra i sitno nasjeckanog češnjaka. Prelijte kotlete s marinadom, poklopite posudu i ostavite u hladnjaku barem sat vremena, a može i cijelu noć.
2. korak
Potom kotlete pecite na gril tavi pet do šest minuta sa svake strane. Za salatu od leće najprije sitno nasjeckajte mrkvu, mladi luk i listiće ružmarina, pa ih popirjajte na maslinovom ulju.
3. korak
Leću namačite oko pola sata, pa je dodajte povrću, posolite, podlijte vodom i pustite da se lagano kuha dok ne omekša. Dresing za salatu napravite od malo limunova soka, vinskog octa, dijon senfa, soli i papra pa prelijte leću.
4. korak
Savjet: Leća je energetski iznimno vrijedna namirnica, koja je zbog visoke koncentracije B vitamina i velike količine ugljikohidrata, idealna za fizički aktivne osobe.