Janjeći kotleti na salati od leće

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 janjeća kotleta
  • maslinovo ulje
  • žlica aceta balsamica
  • limunov sok
  • žlica sojina umaka
  • peršin
  • 3 češnja češnjaka
  • papar
  • 200 g smeđe leće
  • mala mrkva
  • mladi luk
  • grančica ružmarina
  • list lovora
  • vinski ocat
  • dijon senf

Priprema

1. korak

Napravite marinadu za janjeće kotlete od maslinova ulja, aceta balsamica, limunova soka, sojina umaka, peršina, papra i sitno nasjeckanog češnjaka. Prelijte kotlete s marinadom, poklopite posudu i ostavite u hladnjaku barem sat vremena, a može i cijelu noć.

2. korak

Potom kotlete pecite na gril tavi pet do šest minuta sa svake strane. Za salatu od leće najprije sitno nasjeckajte mrkvu, mladi luk i listiće ružmarina, pa ih popirjajte na maslinovom ulju.

3. korak

Leću namačite oko pola sata, pa je dodajte povrću, posolite, podlijte vodom i pustite da se lagano kuha dok ne omekša. Dresing za salatu napravite od malo limunova soka, vinskog octa, dijon senfa, soli i papra pa prelijte leću.

4. korak

Savjet: Leća je energetski iznimno vrijedna namirnica, koja je zbog visoke koncentracije B vitamina i velike količine ugljikohidrata, idealna za fizički aktivne osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:29