Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 600 g janjećeg mljevenog mesa
- 1/3 šalice krušnih mrvica
- sezam
- 1 jaje
- 1 žlica ribane korice limuna
- 2 žličice suhog origana
- 3 češnja češnjaka
- sol i papar
- malo ljute mljevene paprike
Priprema
1. korak
Jaje malo razmutite vilicom. U veću zdjelu stavite mljeveno meso, pa pomiješajte s razmućenim jajem. Zatim dodajte krušne mrvice, ribanu koricu limuna i dvije žličice origana.
Tri češnja češnjaka protisnite pa dodajte i njih u smjesu s mesom. Na kraju dodajte mljevenu papriku, sol i papar.
2. korak
Oblikujte od smjese okruglice, a u pliću posudu istresite sezam pa uvaljajte svaku okruglicu u njega. Potom pustite okruglice da odstoje petnaestak minuta.
3. korak
U tavi, na srednje jakoj vatri, ugrijte malo ulja i malo maslaca. Kada se rastopi, ubacujte okruglice i pržite ih četiri do pet minuta sa svake strane. Trebaju dobiti finu žuto-smeđu boju. Kada su gotove, ostavite ih na papirnate ručnike kako bi se ocijedio višak ulja. Uz njih će dobro pasati bilo kakva sezonska salata.