Janjeće okruglice

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 600 g janjećeg mljevenog mesa
  • 1/3 šalice krušnih mrvica
  • sezam
  • 1 jaje
  • 1 žlica ribane korice limuna
  • 2 žličice suhog origana
  • 3 češnja češnjaka
  • sol i papar
  • malo ljute mljevene paprike

Priprema

1. korak

Jaje malo razmutite vilicom. U veću zdjelu stavite mljeveno meso, pa pomiješajte s razmu­ćenim jajem. Zatim dodajte krušne mrvice, ribanu koricu limuna i dvije žličice origana.

Tri češnja češnjaka protisnite pa dodajte i njih u smjesu s mesom. Na kraju dodajte mljevenu papriku, sol i papar.

2. korak

Oblikujte od smjese okruglice, a u pliću posudu istresite sezam pa uvaljajte svaku okruglicu u njega. Potom pustite okruglice da odstoje petnaestak minuta.

3. korak

U tavi, na srednje jakoj vatri, ugrijte malo ulja i malo maslaca. Kada se rastopi, ubacujte okruglice i pržite ih četiri do pet minuta sa svake strane. Trebaju dobiti finu žuto-smeđu boju. Kada su gotove, ostavite ih na papirnate ručnike kako bi se ocijedio višak ulja. Uz njih će dobro pasati bilo kakva sezonska salata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:41