Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- Za kofte:
- 500 g mljevene janjetine
- dva mlada luka
- tri češnja češnjaka
- desetak listića svježe mente
- pola žličice kumina
- sok polovice limuna
- sol
- za umak:
- 250 ml čvrstog jogurta
- pola vezice svježeg peršina
- desetak listića mente
- čili paprika po ukusu
Priprema
1. korak
Ova egzotična verzija, između laganih ćevapa i ćufti, savršena je za ljetne vrtne tulume. Manji janjeći but odvojite od kosti i sameljite meso.
2. korak
Češnjak i luk sitno nasjeckajte, u mužaru usitnite zrna korijandra. Sitno nasjeckajte mentu. Mesu dodajte luk, češnjak, limunov sok i začine.
3. korak
Menta odlično pristaje janjećem mesu, ali iz ove smjese možete je izbaciti ako ćete kofte poslužiti s umakom.
4. korak
Usitnite peršin i mentu pa ih umiješajte u jogurt. Začinite čilijem po ukusu.