Janjeće kofte s umakom od jogurta i mente

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • Za kofte:
  • 500 g mljevene janjetine
  • dva mlada luka
  • tri češnja češnjaka
  • desetak listića svježe mente
  • pola žličice kumina
  • sok polovice limuna
  • sol
  • za umak:
  • 250 ml čvrstog jogurta
  • pola vezice svježeg peršina
  • desetak listića mente
  • čili paprika po ukusu

Priprema

1. korak

Ova egzotična verzija, između laganih ćevapa i ćufti, savršena je za ljetne vrtne tulume. Manji janjeći but odvojite od kosti i sameljite meso.

2. korak

Češnjak i luk sitno nasjeckajte, u mužaru usitnite zrna korijandra. Sitno nasjeckajte mentu. Mesu dodajte luk, češnjak, limunov sok i začine.

3. korak

Menta odlično pristaje janjećem mesu, ali iz ove smjese možete je izbaciti ako ćete kofte poslužiti s umakom.

4. korak

Usitnite peršin i mentu pa ih umiješajte u jogurt. Začinite čilijem po ukusu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:46