Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 komada pilećeg filea
- 2 kobasice (primjerice, dimljene)
- glavica crvenog luka
- zelena i crvena paprika
- poriluk
- 4 rajčice
- l pilećeg temeljca
- 4 češnja češnjaka
- mljevena crvena paprika
- kajenski papar
- timijan
- origano
- 300 g riže dugog zrna
- ulje
Priprema
1. korak
Poriluk izrežite na kolutiće, a crvenu i zelenu papriku na trakice pa stavite dinstati na ulje zajedno s nasjeckanim lukom. Dinstajte na laganoj vatri oko deset minuta, a zatim dodajte kobasice koje ste narezali na kolutiće i piletinu izrezanu na kockice.
2. korak
Nakon što prodinstate meso, dodajte začine, crvenu papriku, kajenski papar, sol, timijan, origano i zgnječeni češnjak.
3. korak
Rajčice ogulite i nasjeckajte na manje komade, pa dodajte i njih. Kada osjetite da su začini pustili miris, dodajte rižu, dobro promiješajte i sve zalijte litrom pilećeg temeljca. Pustite da se krčka na vatri oko 20 minuta, odnosno kad je riža gotova, povremeno miješajući.
4. korak
Savjet: Jambalaya je najpoznatije jelo stanovnika Louisiane. Slična je paelli, ali nema šafrana. Možete joj dodati i morske plodove. Uz kuhanje i ručak pustite si CD nekog od jazzera iz New Orleansa.