Istraska kobasica

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 6 – 8

Sastojci

  • Za 10 kilograma:
  • 10 kg svježeg miješanog (plećka, mišići, flam…) mljevenog svinjskog mesa
  • oko 100 g češnjaka
  • 3 dcl bijelog istarskog vina
  • 30 g papra
  • Oko 200 g soli

Priprema

1. korak

Zakuhamo vino, kad provrije ubaciti očišćen češnjak. Kad dio vina (oko pola) ishlapi, izvadite češnjak, prešajte mu pulpu i iscijedite ga te odstranite. Kad se ohladi, pomiješajte ga s mljevenim mesom te posolite i popaprite. Sve dobro izmiješajte

i punite u crijeva. Objesite i pustite da se suši i zrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:18