Istarski cukerančići

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 5 jaja
  • 350 g šećera
  • 2 dl mlijeka
  • 25 dkg maslaca
  • 3 vanilije
  • 25 g amonijaka
  • malo soli, vina/rakije i šećera

Priprema

1. korak

Jaja i šećer dobro umiješajte. U mlako mlijeko dodajte sol, vaniliju, amonijak, sve izmiješjte s mas­lacem i nakon toga dodajte u smjesu jaja i šećera.

2. korak

Sve umije­si­te s braš­nom i osta­vite neka od­stoji. Onda od tijesta oblikujte cu­keran­či­će u obliku potkove. Pecite ih na 180 °C oko 15 minuta.

3. korak

Pečene kekse još tople umočite u vino ili rakiju, a zatim u kristal šećer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:42