Težina pripreme: jako lagano
Sastojci
- 200 g integralnog griza
- 400 ml Bio zobenog (ili drugog) napitka
- 100 g Bio lješnjaka
- 4 žlice kakaa
- Bio šećer od trske (po želji)
- 2 žlice Bio kokosova ulja
- prstohvat soli
- malo cimeta i kardamoma
Priprema
1. korak
Zobeni (ili drugi) napitak malo posolite i stavite na štednjak da zakuha. Uz stalno miješanje dodajte integralni griz. Kada se zgusne, pustite da odstoji 2-3 minute, zatim dodajte mljeveni lješnjak, kakao, šećer, kokosovo ulje i ostale začine. Ukoliko želite intenzivniji okus lješnjaka, prethodno ga malo popržite. Kremu ukrasite s prirodnim sirupom i mljevenim lješnjacima. Servirajte kao topli ili hladan desert.
2. korak
Preporuka:
Šećer zamijenite medom ili nekim drugim zaslađivačem. Umjesto integralnog griza koristite neke druge integralne žitarice ili kašu (prosa, integralna riža).