Integralna čoko-lješnjak krema

Težina pripreme: jako lagano

Sastojci

  • 200 g integralnog griza
  • 400 ml Bio zobenog (ili drugog) napitka
  • 100 g Bio lješnjaka
  • 4 žlice kakaa
  • Bio šećer od trske (po želji)
  • 2 žlice Bio kokosova ulja
  • prstohvat soli
  • malo cimeta i kardamoma

Priprema

1. korak

Zobeni (ili drugi) napitak malo posolite i stavite na štednjak da zakuha. Uz stalno miješanje dodajte integralni griz. Kada se zgusne, pustite da odstoji 2-3 minute, zatim dodajte mljeveni lješnjak, kakao, šećer, kokosovo ulje i ostale začine. Ukoliko želite intenzivniji okus lješnjaka, prethodno ga malo popržite. Kremu ukrasite s prirodnim sirupom i mljevenim lješnjacima. Servirajte kao topli ili hladan desert.

2. korak

Preporuka:

Šećer zamijenite medom ili nekim drugim zaslađivačem. Umjesto integralnog griza koristite neke druge integralne žitarice ili kašu (prosa, integralna riža).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:50