Hobotnica sa šalšom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 kg dopola kuhane hobotnice
  • 4 kacijole (zaimače) prethodno kuhane šalše
  • 1 žličica nasjeckanog svježeg lista bosiljka
  • 2 jušne žlice svježeg lista peršina
  • 1 veliki crveni luk (i, ako je moguće, malo mladog luka)
  • 0,5 dcl maslinova ulja
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 2 dcl ‘juhe’ u kojoj se skuhala hobotnica
  • 4 srednje velika krumpira
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Na malo maslinova ulja pirjajte narezani luk i češnjak pa kad požute, dodajte kuhanu šalšu, dopola kuhanu hobotnicu narezanu na komade, juhu u kojoj se hobotnica kuhala i oguljeni krumpir rezan na ploške ili četvrtine.

2. korak

Pustite da zavrije pa smanjite i kuhajte dok hobpotnica i krumpir nisu posve mekani. Posolite, popaprite pa preko svega dodajte nasjeckanog lista peršina i bosiljka te preostalo ulje.

3. korak

Posolite, popaprite pa preko svega dodajte nasjeckanog lista peršina i bosiljka te preostalo ulje.

Pripremio: Zlatko Gall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:24