Hobotnica s krumpirom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • hobotnica (oko 2 kg)
  • čili u prahu
  • 2 i pol šalice bijelog vina
  • šalica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 6 lovorovih listova
  • 9 češnjeva češnjaka
  • 2 srednje glavice luka
  • 1/2 pušleka svježeg korijandra
  • 1/2 žličice soli
  • 5 većih krumpira

Priprema

1. korak

Hobotnicu dobro očistite, operite i odstranite kljun. Polegnite je u protvan pa dodajte maslinovo ulje, bijelo vino, listove lovora, stapke korijandra i krupno nasjeckanu glavicu luka. Pospite čilijem u prahu i solju pa zalijte vodom.

2. korak

Posudu za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i pecite hobotnicu na 180 stupnjeva oko 50 minuta. Nakon toga je izvadite iz pećnice, uklonite foliju, dodajte drugu glavicu luka i češnjak pa pojačajte temperaturu na 200 stupnejva. Pecite još 40 minuta.

3. korak

Skuhajte krumpir u ljusci i posoljenoj vodi pa ga ogulite i poslužite uz hobotnicu. Pospite sve listićima korijandra.

4. korak

Savjet: Ako više volite pečeni krumpir, stavite ga u protvan zajedno s hobotnicom. Odaberite mladi krumpir. Za jednostavniju i bržu pripremu, kupite hobotnicu smrznutu i očišćenu, inače je trebate tući čekićem da omekša (Dalmatinci to tako rade).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 11:50