Hladna juha od tikvica s bosiljkom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 srednje velika luka, nas­jec­ka­­na
  • 5 režnjeva češnjaka, nasjeckana
  • 7 tikvica, narezanih na ploške
  • 1 šalica svježih listova bosiljk
  • 5-6 šalica vode
  • sol, mljeveni papar, peršin

Priprema

1. korak

Na maslinovom ulju poprÏiti luk i češnjak, dodati narezane tikvice i pirjati ih dok malo ne omekšaju. Dodati vodu i kuhati dok ne omekšaju dovoljno.

2. korak

Izmiksati u blenderu s listovima bosiljka, peršinom i začinima. Ohladiti u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:58