Hladetina na glaziranom luku

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • oko 15 svinjskih nogica (svježe ili sušene) i svinjske obrazine
  • svinjski rep
  • lovorov list
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • korijen celera
  • 2 žlice octa
  • 1 dl bijelog vina

Priprema

1. korak

U loncu zapeći dvije polovice luka u ljusci, pet do sedam minuta. Dodati svinjske brazine, nogice, kožice, mrkvu, korijen celera, sol i papar u zrnu te lagano prodinstati sve zajedno.

2. korak

Podliti vodom, dodati papar u zrnu i lovorov list. Kuhati na laganoj vatri, paziti da ne provrije, da bi aspik ostao bistar šest do sedam sati.

3. korak

Meso izvaditi i kad se ohladi narezati na manje komade. Nogice također.

4. korak

Tekućini obrati masnoću s vrha, te procijediti. U kalupiće sloziti nasjeckano meso, po želji i mrkvu, te zaliti tekućinom. Pustiti preko noći da se stisne.

5. korak

Jedan veći luk narezati na tanke ploške i malo propržiti na svinjskoj masti, samo da se zasjaji. Posoliti, popapriti i zaliti bijelim vinom. Pustiti da vino zavrije i ispari. Glazirani luk koristiti kao posteljicu za hladetinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:46