Hajdina kaša s vrganjima u paprici

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 šalica hajdine kaše
  • 500 g vrganja
  • stapka celera
  • 50 g kozjeg sira
  • 2 manje paprike
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 poriluk
  • lovorov list

Priprema

1. korak

Hajdinu kašu skuhati s češnjakom i lovorom te ocijediti. Prodinstati luk i češnjak, dodati poriluk i vrganje te nakon par minuta na kockice narezanu crvenu i zelenu papriku.

2. korak

Pripremljeno povrće sjediniti s hajdinom kašom. Ohlađenom smjesom napuniti paprike, staviti ih u posudu za pečenje i zaliti s malo povrtnog temeljca.

3. korak

Dodati dvije žlice palente i pet žlica umaka od vrganja. Naribati malo parmezana i sira trapista te zapeći u pećnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:57