Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 šalica hajdine kaše
- 500 g vrganja
- stapka celera
- 50 g kozjeg sira
- 2 manje paprike
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 poriluk
- lovorov list
Priprema
1. korak
Hajdinu kašu skuhati s češnjakom i lovorom te ocijediti. Prodinstati luk i češnjak, dodati poriluk i vrganje te nakon par minuta na kockice narezanu crvenu i zelenu papriku.
2. korak
Pripremljeno povrće sjediniti s hajdinom kašom. Ohlađenom smjesom napuniti paprike, staviti ih u posudu za pečenje i zaliti s malo povrtnog temeljca.
3. korak
Dodati dvije žlice palente i pet žlica umaka od vrganja. Naribati malo parmezana i sira trapista te zapeći u pećnici.