Gusta juha od oslića i krumpira

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 50 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g file oslića
  • 4 krumpira oguljena i izrezana na kockice
  • 2 velike zrele rajčice
  • 2 srednje glavice luka
  • 3 mrkve
  • 4 velike žlice ulja
  • 10 g sitno isjeckanog peršinovog lista
  • 2 velike žlice brašna
  • 2,5 dcl bijelog vina
  • 1,5 dcl vode
  • list lovora
  • sol, papar
  • 2-3 velike žlice slatkog vrhnja prema želji

Priprema

1. korak

Na zagrijano ulje dodajte sitno nasjeckani luk i prodinstajte tri minute. Dodajte brašno i sve dobro izmiješajte. Rajčicu ogulite i izvadite sjemenke te nasjeckajte, mrkvu operite, ostružite i također sitno narežite.

2. korak

Ubacite rajčicu i mrkvu na izdinstani luk i brašno, pa ulijte bijelo vino i vodu, posolite i popaprite te dodajte list lovora. Dobro promiješajte i kuhajte pet minuta. Krumpir ogulite i narežite na kockice, ubacite ga u mješavinu te kuhajte sve zajedno dvadeset minuta.

3. korak

Nakon toga dodajte file oslića kojeg ste prethodno izrezali na manje komade. Kuhajte na laganijoj vatri još desetak minuta, dodajte slatko vrhnje ako želite i odmah servirajte. Juha je gusta, pa ju možete jesti samu uz kruh.

4. korak

Savjet: Umjesto svježe ribe, možete koristiti i smrznuti file oslića, ali i neke druge ribe, primjerice, bakalara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:51