Gusta juha od kukuruza

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • glavica luka
  • 3 klipa kukuruza šećerca
  • šalica mlijeka
  • 1 veći krumpir
  • 2 žlice kuku­ru­z­nog brašna
  • sol i papar
  • list peršina
  • žlica ulja
  • 7 šalica vode

Priprema

1. korak

Na ulju u velikom loncu pirjajte sitno sjeckani luk dok ne omekša. Nožem ostružite kukuruz s klipa. Dodajte kukuruz luku, podlijte vodom i mlijekom, pa posolite.

2. korak

Kuhajte dok kukuruz ne omekša, petnaestak minuta, ovisno o vrsti i starosti. U međuvremenu skuhajte krumpir. Odgrabite čašu kuhanog kukuruza s juhom, skuhani krumpir i smiksajte u blenderu.

3. korak

Dodajte natrag u juhu. Kukuruzno brašno razmutite s vodom i ulijte smjesu u juhu. Promiješajte i kuhajte još desetak minuta da se zgusne. Pospite sitno sjeckanim peršinom i mljevenim paprom.

4. korak

Savjet: Ova je juha ideakna za iskoristiti preostale skuhane klipove . Vrlo je hranjiva, a nije teška pa je prikladna i za najtoplije dane. Može se posluživati i sasvim hladna. Njezina karakteristična slatkoća dopadat će se svim ljubiteljima kukuruza šećerca.

5. korak

Međutim, možete je učiniti još svježijom ako u gotovo hladnu juhu dodate mlaćenice, kiselog vrhnja ili malo soka limuna. Uz nju poslužite jednostavne ljute bruskete ili samo komade zapečenog starog kruha koje ste pokapali maslinovim uljem i natrljali češnjakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:16