Gusta juha od brokule i sira

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1/4 šalice maslaca
  • glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/2 žličice mljevenog bijelog papra
  • 400 g cvjetova brokule
  • šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice brašna
  • 1 i pol šalica mlijeka
  • sol
  • 200 g sira cheddar
  • 100 g graška

Priprema

1. korak

Otopite masac na srednje jakoj vatri. Nasjeckajte luk, ali ne presitno pa ga popirjajte na maslacu dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i papar pa pirjajte minutu. Zatim dodajte cvjetove brokule i grašak koje ste prethodno usitnili. Umiješajte pileći temeljac.

2. korak

Pustite da proključa, a zatim malo smanjite vatru pa kuhajte dok brokula ne omekša. To će trajati deset do petnaest minuta.

3. korak

U međuvremenu razmutite brašno u mlijeku da se potpuno rastopi. Ulijte u juhu miješajući te miješajte dok se juha ne zgusne. Ponovno smanjite vatru i dodajte naribani sir.

4. korak

Nastavite miješati sve dok se sir ravnomjerno ne rastopi. Posolite tek na kraju, prema želji.

5. korak

Savjet: Cheddar je sir koji se najčešće konzumira u Velikoj Britaniji i ostalim anglosaksonskim zemljama. Budući da u našim trgovinama uglavnom nije u stalnom postavu, već se pojavljuje ponegdje i ponekad, možete ga zamijeniti s ementalerom i gaudom, ili još bolje, s mekanim Camembertom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:37