Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1/4 šalice maslaca
- glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 žličice mljevenog bijelog papra
- 400 g cvjetova brokule
- šalica pilećeg temeljca
- 1/2 šalice brašna
- 1 i pol šalica mlijeka
- sol
- 200 g sira cheddar
- 100 g graška
Priprema
1. korak
Otopite masac na srednje jakoj vatri. Nasjeckajte luk, ali ne presitno pa ga popirjajte na maslacu dok ne omekša. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i papar pa pirjajte minutu. Zatim dodajte cvjetove brokule i grašak koje ste prethodno usitnili. Umiješajte pileći temeljac.
2. korak
Pustite da proključa, a zatim malo smanjite vatru pa kuhajte dok brokula ne omekša. To će trajati deset do petnaest minuta.
3. korak
U međuvremenu razmutite brašno u mlijeku da se potpuno rastopi. Ulijte u juhu miješajući te miješajte dok se juha ne zgusne. Ponovno smanjite vatru i dodajte naribani sir.
4. korak
Nastavite miješati sve dok se sir ravnomjerno ne rastopi. Posolite tek na kraju, prema želji.
5. korak
Savjet: Cheddar je sir koji se najčešće konzumira u Velikoj Britaniji i ostalim anglosaksonskim zemljama. Budući da u našim trgovinama uglavnom nije u stalnom postavu, već se pojavljuje ponegdje i ponekad, možete ga zamijeniti s ementalerom i gaudom, ili još bolje, s mekanim Camembertom.