Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 150 g kus-kusa
- 2 svježa krastavca
- 2-3 mlade mrkve
- 150 g cherry rajčica
- 2 tikvice
- 1 manji patlidžan
- Pola glavice luka
- 4 breskve
- Nekoliko listića svježe mente
- Za preljev:
- 3 žlice limunova soka
- 1 dcl maslinova ulja
- malo senfa
Priprema
1. korak
Kus-kus pomiješajte sa 170 ml hladne vode i ostavite da odstoji dok ne upije vodu.
2. korak
Tikvice, mrkvu i patlidžane narežite na ploške. Luk narežite na kolutiće, a krastavce na sitne kockice.
3. korak
Breskve narežite na četvrtine. Tikvice, patlidžane, rajčice i breskeve zapecite na roštilju.
4. korak
Kad je povrće i voće pečeno, pomiješajte ga s kus-kusom te prelijte dresingom (navedene sastojke pomiješajte).
5. korak
U salatu umiješajte krastavce i luk. Dodajte soli i papra prema ukusu te pospite listićima mente.