Grilano povrće i pečene breskve s kus-kusom i dresingom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 150 g kus-kusa
  • 2 svježa krastavca
  • 2-3 mlade mrkve
  • 150 g cherry rajčica
  • 2 tikvice
  • 1 manji patlidžan
  • Pola glavice luka
  • 4 breskve
  • Nekoliko listića svježe mente
  • Za preljev:
  • 3 žlice limunova soka
  • 1 dcl maslinova ulja
  • malo senfa

Priprema

1. korak

Kus-kus pomiješajte sa 170 ml hladne vode i ostavite da odstoji dok ne upije vodu.

2. korak

Tikvice, mrkvu i patlidžane narežite na ploške. Luk narežite na kolutiće, a krastavce na sitne kockice.

3. korak

Breskve narežite na četvrtine. Tikvice, patlidžane, rajčice i breskeve zapecite na roštilju.

4. korak

Kad je povrće i voće pečeno, pomiješajte ga s kus-kusom te prelijte dresingom (navedene sastojke pomiješajte).

5. korak

U salatu umiješajte krastavce i luk. Dodajte soli i papra prema ukusu te pospite listićima mente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:02