Grilana palenta s mariniranim rajčicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 8

Sastojci

  • Oko 1/2 kg instant palente
  • 1,5 l povrtnog ili pilećeg temeljca
  • 2 žumanjka
  • 1 jušna žlica sitno sjeckane majčine dušice
  • 15 dag mladog trapista
  • 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
  • 1/2 kg cherry rajčica
  • sol
  • papar
  • 3 žlice maslinova ulja
  • maraschino

Priprema

1. korak

Umiješajte palentu u vrući temeljac te miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusne, maknite je s vatre i umiješajte žumanjke, sir, parmezan i majčinu dušicu.

2. korak

Palentu ulijte u masnim papirom obložen kalup (cca 25×30 cm) te ostavite da se stisne i ohladi (možete večer prije).

3. korak

Palentu zatim narežite na prutiće, namažite s malo maslinova ulja te zapecite sa svih strana na roštilju.

4. korak

Rajčice posolite i popaprite, nauljite i kratko specite na grilu. Još tople rajčice pomiješajte sa sjeckanim ružmarinom i nekoliko žlica maraschina te poslužite uz palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:50