Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 8
Sastojci
- Oko 1/2 kg instant palente
- 1,5 l povrtnog ili pilećeg temeljca
- 2 žumanjka
- 1 jušna žlica sitno sjeckane majčine dušice
- 15 dag mladog trapista
- 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
- 1/2 kg cherry rajčica
- sol
- papar
- 3 žlice maslinova ulja
- maraschino
Priprema
1. korak
Umiješajte palentu u vrući temeljac te miješajte na laganoj vatri. Kad se zgusne, maknite je s vatre i umiješajte žumanjke, sir, parmezan i majčinu dušicu.
2. korak
Palentu ulijte u masnim papirom obložen kalup (cca 25×30 cm) te ostavite da se stisne i ohladi (možete večer prije).
3. korak
Palentu zatim narežite na prutiće, namažite s malo maslinova ulja te zapecite sa svih strana na roštilju.
4. korak
Rajčice posolite i popaprite, nauljite i kratko specite na grilu. Još tople rajčice pomiješajte sa sjeckanim ružmarinom i nekoliko žlica maraschina te poslužite uz palentu.