Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 rep veće grdobine (oko 60 dkg)
- 50 dag rokule
- 3 srednje velika krumpira
- 4 režnja češnjaka
- 1 naranča
- 1 dcl crvenog vina
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica svježe sjeckanog peršina
- sol i papar
Priprema
1. korak
Krumpir skuhajte u kori pa ga ogulite i stavite sa strane.
2. korak
Na malo maslinova ulja propirjajte nekoliko minuta nasjeckan češnjak i narezanu rokulu, posolite i poparite pa zalijte sokom jedne naranče i vinom.
3. korak
Dok se umak na lagano reducira, rep grdobine (ili dva manja repa) narežite na prst-dva debele odreske, posolite i popaprite pa ih popecite na maslinovu ulju i maslacu s obje strane.
4. korak
Grdobinu služite uz kuhani krumpir, prelivenu umakom od naranče i rokule. Po volji pospite peršinom i ukrasite kojom kriškom naranče.