Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8 breskva
- 8 žumanjaka
- 1 dcl Maraschina
- 240 g šećera
- 3 dcl bijelog vina
- 2 dcl vode
- 1 kora cimeta
- 1 mahuna vanilije
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
1. korak
U širokoj zdjeli pomiješajte 200 g šecera, 2 dcl vina i vodu. Dodajte cimet i mahunu vanilije. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se šecer ne otopi, a zatim dodajte polovice breskvi.
2. korak
Kad breskve omekšaju izvadite ih, odstranite im koru te rasporedite u jednu veću ili više manjih posuda za pečenje. Mikserom izmutite žumanjke s 50 g šećera, kad postanu pjenasti dodajte maraschino i dcl vina te s vanilije odstrugane sjemenke.
3. korak
Smjesom prelijte breskve. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-ak minuta dok smjesa ne dobije zlatno smeđu boju. Kad su breskve pečene ostavite ih malo da se ohlade i zatim posipajte šećerom u prahu.