Gratinirane breskve

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 8 breskva
  • 8 žumanjaka
  • 1 dcl Maraschina
  • 240 g šećera
  • 3 dcl bijelog vina
  • 2 dcl vode
  • 1 kora cimeta
  • 1 mahuna vanilije
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema

1. korak

U širokoj zdjeli pomiješajte 200 g šecera, 2 dcl vina i vodu. Dodajte cimet i mahunu vanilije. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri dok se šecer ne otopi, a zatim dodajte polovice breskvi.

2. korak

Kad breskve omekšaju izvadite ih, odstranite im koru te rasporedite u jednu veću ili više manjih posuda za pečenje. Mikserom izmutite žumanjke s 50 g šećera, kad postanu pjenasti dodajte maraschino i dcl vina te s vanilije odstrugane sjemenke.

3. korak

Smjesom prelijte breskve. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15-ak minuta dok smjesa ne dobije zlatno smeđu boju. Kad su breskve pečene ostavite ih malo da se ohlade i zatim posipajte šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:53