Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 hokaido tikva
- 1 luk, sitno sjeckani
- 2 režnja češnjaka, zgnječena
- 2 jušne žlice koncentrata rajčice
- 400 g pasirane rajčice
- 1 tikvica, narezana na kockice
- 15 dag žutih mahuna
- 1 crvena paprika
- 400 g (limenka) graha
- 1 jušna žlica svježih, sitno trganih listova bosiljka
- 1 mala grančica ružmarina
- 15 dag tvrdog ovčjeg (ili kravljeg sira)
- 4 kriške tostiranog kruha
Priprema
1. korak
Hokaido tikvu operite, prepolovite, jušnom žlicom očistite unutarnji dio sa sjemenkama te ju narežite na kockice.
2. korak
U zdjeli na maslinovu ulju propirjajte luk, a kad omekša, dodajte češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte hokaido tikvu te ostavite da se nekoliko minuta pirja.
3. korak
Umiješajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu, tikvice, crvenu papriku i očišćene mahune. Posolite i popaprite. Kad zakipi, smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta povremeno miješajući.
4. korak
Dodajte grah, ružmarin i bosiljak. Kuhajte još 10-ak minuta. Grah rasporedite u četiri posude, u svaku stavite krišku kruha, pospite sirom i nekoliko minuta stavite u pećnicu s upaljenim gornjim grijačem kako bi se rastopio.