Grah s hokaido tikvom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 hokaido tikva
  • 1 luk, sitno sjeckani
  • 2 režnja češnjaka, zgnječena
  • 2 jušne žlice koncentrata rajčice
  • 400 g pasirane rajčice
  • 1 tikvica, narezana na kockice
  • 15 dag žutih mahuna
  • 1 crvena paprika
  • 400 g (limenka) graha
  • 1 jušna žlica svježih, sitno trganih listova bosiljka
  • 1 mala grančica ružmarina
  • 15 dag tvrdog ovčjeg (ili kravljeg sira)
  • 4 kriške tostiranog kruha

Priprema

1. korak

Hokaido tikvu operite, prepolovite, jušnom žlicom očistite unutarnji dio sa sjemenkama te ju narežite na kockice.

2. korak

U zdjeli na maslinovu ulju propirjajte luk, a kad omekša, dodajte češnjak. Nakon nekoliko minuta dodajte hokaido tikvu te ostavite da se nekoliko minuta pirja.

3. korak

Umiješajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu, tikvice, crvenu papriku i očišćene mahune. Posolite i popaprite. Kad zakipi, smanjite vatru i kuhajte 20-ak minuta povremeno miješajući.

4. korak

Dodajte grah, ružmarin i bosiljak. Kuhajte još 10-ak minuta. Grah rasporedite u četiri posude, u svaku stavite krišku kruha, pospite sirom i nekoliko minuta stavite u pećnicu s upaljenim gornjim grijačem kako bi se rastopio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:05