Gljive zapečene s jajima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g šampinjona
  • 200 g bukovača
  • 2-3 mlada luka
  • 2 jaja
  • 1 češanj češnjaka
  • peršinov list
  • punomasno kiselo vrhnje
  • 100 g ribanog topivog sira (gauda ili cheddar)
  • maslac
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Gljive očistite ako je potrebno pomoćiu četkice za povrće, krpe ili nečiste dijelove ogulite nožićem što je možda najjednostavnja i najbrža opcija. Narežite mladi luk, bijeli dio na kolutiće, zeleni na tanje trakice. Na mješavinu maslaca i maslinova ulja stavite mladi luk te ga pirjajte minutu do dvije tek toliko da uvene.

2. korak

Dodajte zatim narezane gljive, češnjak te peršinov list pa prijajte dok gljive ne budu gotove, odnosno dok ne ispari sva tekućina koju će pustiti. Posolite i popaprite.

3. korak

Pomiješajte kiselo vrhnje s umućenim jajetom pa u tu smjesu dodajte ohlađene gljive. Stavite u manje posudice za pečenje ili izlijte sve skupa u vatrostalnu zdjelu te pospite naribanim sirom. Pecite u pećnici na 180 do 200 stupnjeva dok ne dobije zlatnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 10:03