Glazirane rotkvice u maslacu

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2-3 vezice rotkvica
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca
  • 3 žlice maslaca
  • žličica smeđeg šećera
  • krupna sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

1. korak

Odrežite lišće rotkvica ostavljajući malo zelene peteljke, barem za ukras. (Inače, svježe lišće rotkvica je jestivo te ga možete blanširati ili koristiti sirovo u miješanim salatama).

2. korak

Pustite da se rotkvice namaču u hladnoj vodi petnaestak minuta, potom ih dobro operite. Ako su neke vrlo velike, prepolovite ih.

3. korak

Sitnije su obično bolje i ukusnije. U širokoj plitkoj posudi zagrijte maslac, dodajte temeljac, šećer, papar i soli po ukusu. Kad zakuha, ubacite rotkvice, tako da budu u jednom sloju.

4. korak

Poklopite i pustite da se lagano kuhaju dvadesetak minuta – dok ne budu sasvim mekane.

5. korak

Tada otklopite, promiješajte da se rotkvice oblože umakom sa svih strana i pustite neka lagano kuha još desetak minuta, dok se tekućina ne reducira u ljepljivi umak, a rotkvice u njemu pomalo zapeku.

6. korak

Poslužite odmah, uz pečenu piletinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:24