Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2-3 vezice rotkvica
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
- 3 žlice maslaca
- žličica smeđeg šećera
- krupna sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
1. korak
Odrežite lišće rotkvica ostavljajući malo zelene peteljke, barem za ukras. (Inače, svježe lišće rotkvica je jestivo te ga možete blanširati ili koristiti sirovo u miješanim salatama).
2. korak
Pustite da se rotkvice namaču u hladnoj vodi petnaestak minuta, potom ih dobro operite. Ako su neke vrlo velike, prepolovite ih.
3. korak
Sitnije su obično bolje i ukusnije. U širokoj plitkoj posudi zagrijte maslac, dodajte temeljac, šećer, papar i soli po ukusu. Kad zakuha, ubacite rotkvice, tako da budu u jednom sloju.
4. korak
Poklopite i pustite da se lagano kuhaju dvadesetak minuta – dok ne budu sasvim mekane.
5. korak
Tada otklopite, promiješajte da se rotkvice oblože umakom sa svih strana i pustite neka lagano kuha još desetak minuta, dok se tekućina ne reducira u ljepljivi umak, a rotkvice u njemu pomalo zapeku.
6. korak
Poslužite odmah, uz pečenu piletinu.