Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- Tijesto:
- 250 g oštrog brašna
- 130 g maslaca, narezanog na kockice
- sol
- 50 ml hladne vode
- Punjenje:
- 1 šaka mišancije
- 2 mlada luka
- 15 dag ribanog tvrdog kozjeg sira
- 150 g ricotte
- 125 g mozzarelle
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 1 jaje
- 2 jušne žlice fino ribanog parmezana
Priprema
1. korak
Pomiješajte brašno, maslac i malo soli te miješajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Pomalo dolijevajte hladnu vodu, razradite tijesto i oblikujte disk. Tijesto zamotajte u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
2. korak
Mišanciju skuhajte u slanoj kipućoj vodi dok ne omekša, a zatim ju sitno narežite. Luk narežite na sitno i propirjajte dok ne omekša. Pomiješajte ricottu, slatko vrhnje, ribani kozji sir, parmezan i jaje. Umiješajte pirjani luk i mišanciju.
3. korak
Tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm te izrežite krug promjera oko 35 cm. Premjestite ga na lim obložen masnim papirom. Ulijte smjesu s mišancijom, ali ostavite slobodne rubove debljine otprilike 5 cm koje preklopite u krug preko smjese. Po vrhu smjese složite komadiće mozzarelle. Preklopljeni rub namažite maslinovim uljem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 40 minuta. Servirajte toplo.
Posudba: zelena zdjelica, 28,90 kn, Coin Casa