Galette s mišancijom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • Tijesto:
  • 250 g oštrog brašna
  • 130 g maslaca, narezanog na kockice
  • sol
  • 50 ml hladne vode
  • Punjenje:
  • 1 šaka mišancije
  • 2 mlada luka
  • 15 dag ribanog tvrdog kozjeg sira
  • 150 g ricotte
  • 125 g mozzarelle
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 1 jaje
  • 2 jušne žlice fino ribanog parmezana

Priprema

1. korak

Pomiješajte brašno, maslac i malo soli te miješajte dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Pomalo dolijevajte hladnu vodu, razradite tijesto i oblikujte disk. Tijesto zamotajte u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.

2. korak

Mišanciju skuhajte u slanoj kipućoj vodi dok ne omekša, a zatim ju sitno narežite. Luk narežite na sitno i propirjajte dok ne omekša. Pomiješajte ricottu, slatko vrhnje, ribani kozji sir, parmezan i jaje. Umiješajte pirjani luk i mišanciju.

3. korak

Tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm te izrežite krug promjera oko 35 cm. Premjestite ga na lim obložen masnim papirom. Ulijte smjesu s mišancijom, ali ostavite slobodne rubove debljine otprilike 5 cm koje preklopite u krug preko smjese. Po vrhu smjese složite komadiće mozzarelle. Preklopljeni rub namažite maslinovim uljem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 40 minuta. Servirajte toplo.

Posudba: zelena zdjelica, 28,90 kn, Coin Casa

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 09:50