Fritura od povrća

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 veći luk
  • 1 mrkva
  • 1 svježa paprika
  • 1/4 glavice zelja
  • 1 manja tikvica
  • sol
  • oštro brašno
  • ulje za prženje
  • 0,5 l mlijeka

Priprema

1. korak

Povrće izrezati na tanke rezance, posoliti s jednom žličicom soli i preliti mlijekom. Narezano povrće pustiti da u mlijeku odstoji u hladnjaku najmanje 12 sati. Odležano povrće ocijediti od mlijeka i provući kroz oštro brašno.

2. korak

Povrće prosijati kroz fino sito kako bi se odvojilo suvišno brašno. Povrće pržiti na vrelom ulju 45 sekundi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:18