Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 6 jaja
- 30 g ribanog parmezana
- 1/2 žličice mljevenog papra
- prstohvat soli
- 1 žličica maslaca
- 1/2 šalice vrhova šparoga
- 1/2 šalice nasjeckane dimljene šunke
- 1 žlica nasjeckanih listića peršina
Priprema
1. korak
U zdjeli vilicom razmutite šest jaja. Dodajte naribani parmezan, papar i sol pa sve dobro izmiješajte. Šparoge očistite tako da ih trgate od vrha do drvenastog dijela.
2. korak
Na srednje jakoj vatri zagrijte teflonsku tavu, koja može i u pećnicu. Rastopite žličicu maslaca u tavi.
Dodajte mu vrhove šparoga, nasjeckanu dimljenu šunku pa ih popecite dvije do tri minute. Zatim na njih izlijte jaja sa začinima i miješajte špatulom. Pecite ih do pet minuta, dok jaja ne dobiju tvrđu strukturu na dnu. Pospite listićima peršina. Zatim sve prebacite u pećnicu i pecite tri do četiri minute.
3. korak
Fritata treba lagano posmeđiti, ali i dalje biti pjenasta. Izvadite je iz pećnice i narežite na više dijelova.
4. korak
Savjet: Kada nestanu s tržnica, šparoge u ovom receptu zamijenite, primjerice, porilukom.