Fritata od šparoga i šunke

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 6 jaja
  • 30 g ribanog parmezana
  • 1/2 žličice mljevenog papra
  • prstohvat soli
  • 1 žličica maslaca
  • 1/2 šalice vrhova šparoga
  • 1/2 šalice nasjeckane dimljene šunke
  • 1 žlica nasjeckanih listića peršina

Priprema

1. korak

U zdjeli vilicom razmutite šest jaja. Dodajte naribani parmezan, papar i sol pa sve dobro izmiješajte. Šparoge očistite tako da ih trgate od vrha do drvenastog dijela.

2. korak

Na srednje jakoj vatri zagrijte teflonsku tavu, koja može i u pećnicu. Rastopite žličicu maslaca u tavi.

Dodajte mu vrhove šparoga, nasjeckanu dimljenu šunku pa ih popecite dvije do tri minute. Zatim na njih izlijte jaja sa začinima i miješajte špatulom. Pecite ih do pet minuta, dok jaja ne dobiju tvrđu strukturu na dnu. Pospite listićima peršina. Zatim sve prebacite u pećnicu i pecite tri do četiri minute.

3. korak

Fritata treba lagano posmeđiti, ali i dalje biti pjenasta. Izvadite je iz pećnice i narežite na više dijelova.

4. korak

Savjet: Kada nestanu s tržnica, šparoge u ovom receptu zamijenite, primjerice, porilukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:54