Fritaje s povrćem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • za 4 manje ili 2 veće fritaje
  • maslinovo ulje
  • 1-2 obična krumpira ili batata
  • 1 mrkvica (oguljena i narezana na kolutiće)
  • 1 šaka smrznutog graška
  • 10 dag mahuna
  • 125 ml mlijeka
  • 1 mladi luk
  • 2 jušne žlice svježeg sira
  • 1 šaka naribanog sira tipa cheddar
  • 4 jaja
  • možete dodati 1 do 1,5 jušne žlice već kuhanog amaranta ili prosa
  • 2 čajne žlice maslaca

Priprema

1. korak

Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, a kad je skuhan, zgnječite ga i ostavite da se hladi. Na malo maslinova ulja propirjajte sitno sjeckan mladi luk, nakon nekoliko minuta dodajte mrkvicu, grašak, a zatim i mahune. Kad povrće omekša, dosolite ga po ukusu. U zdjeli pomiješajte jaja, svježi sir, ribani sir, amarant i mlijeko.

2. korak

Na kraju umiješajte propirjano povrće. Pripremite dva veća okrugla kalupa za pečenje (pita, primjerice) ili četiri manja, namažite ih maslacem i ulijte pripremljenu smjesu. Pecite na 170 stupnjeva 30-ak minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:39