Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- za 4 manje ili 2 veće fritaje
- maslinovo ulje
- 1-2 obična krumpira ili batata
- 1 mrkvica (oguljena i narezana na kolutiće)
- 1 šaka smrznutog graška
- 10 dag mahuna
- 125 ml mlijeka
- 1 mladi luk
- 2 jušne žlice svježeg sira
- 1 šaka naribanog sira tipa cheddar
- 4 jaja
- možete dodati 1 do 1,5 jušne žlice već kuhanog amaranta ili prosa
- 2 čajne žlice maslaca
Priprema
1. korak
Krumpir kuhajte u blago posoljenoj vodi, a kad je skuhan, zgnječite ga i ostavite da se hladi. Na malo maslinova ulja propirjajte sitno sjeckan mladi luk, nakon nekoliko minuta dodajte mrkvicu, grašak, a zatim i mahune. Kad povrće omekša, dosolite ga po ukusu. U zdjeli pomiješajte jaja, svježi sir, ribani sir, amarant i mlijeko.
2. korak
Na kraju umiješajte propirjano povrće. Pripremite dva veća okrugla kalupa za pečenje (pita, primjerice) ili četiri manja, namažite ih maslacem i ulijte pripremljenu smjesu. Pecite na 170 stupnjeva 30-ak minuta, dok ne poprime zlatno-smeđu boju.