Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 300 g mladih listova koprive
- 4/5 jaja
- sol, papar
- 2 glavice luka ili dvije vezice mladog luka
- 2 žlice maslaca
- sol i papar
- dvije žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice ribanog parmezana
Priprema
1. korak
Listove koprive dobro operite (koristeći gumene rukavice) i kratko blanširajte u puno slane vode. Ocijedite i pustite neka se malo ohlade.
2. korak
Za to vrijeme narežite luk na vrlo tanke ploške. Na tavi rastopite maslac pa na njemu pržite luk dok sasvim ne omekša i počne tamnjeti. Istucite jaja sa soli i paprom pa smjesi dodajte kiselo vrhnje.
3. korak
Ocijeđenu koprivu usitnite nožem i dodajte luku. Neka se pirja dok višak vode ne ishlapi. Tada prelijte jajima i promiješajte.
4. korak
Pospite ribanim parmezanom i svježe mljevenim paprom. Pecite dok se jaja ne zapeku s donje strane, ali ostanu još malo mekana u sredini.
5. korak
Savjet: Koprivu možete zamijeniti mladim špinatom ili mišancijom, a mladom luku šteta je ne dodati i malo mladog češnjaka, barem sada kad mu je sezona. U fritaju su dobrodošle i šparoge.