Fritaja od mlade koprive i luka

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 300 g mladih listova koprive
  • 4/5 jaja
  • sol, papar
  • 2 glavice luka ili dvije vezice mladog luka
  • 2 žlice maslaca
  • sol i papar
  • dvije žlice kiselog vrhnja
  • 2 žlice ribanog parmezana

Priprema

1. korak

Listove koprive dobro operite (koristeći gumene rukavice) i kratko blanširajte u puno slane vode. Ocijedite i pustite neka se malo ohlade.

2. korak

Za to vrijeme narežite luk na vrlo tanke ploške. Na tavi rastopite maslac pa na njemu pržite luk dok sasvim ne omekša i počne tamnjeti. Istucite jaja sa soli i paprom pa smjesi dodajte kiselo vrhnje.

3. korak

Ocijeđenu koprivu usitnite nožem i dodajte luku. Neka se pirja dok višak vode ne ishlapi. Tada prelijte jajima i promiješajte.

4. korak

Pospite ribanim parmezanom i svježe mljevenim paprom. Pecite dok se jaja ne zapeku s donje strane, ali ostanu još malo mekana u sredini.

5. korak

Savjet: Koprivu možete zamijeniti mladim špinatom ili mišancijom, a mladom luku šteta je ne dodati i malo mladog češnjaka, barem sada kad mu je sezona. U fritaju su dobrodošle i šparoge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:31