Flognarde s jagodama i borovnicama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za okrugli lim promjera 25 cm:
  • 15-ak prepolovljenih jagoda
  • 100 g borovnica
  • žlica šećera
  • vanilin šećer
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice anisa
  • 2 žlice mljevenih petit beurre keksa/badema
  • 80 g brašna
  • 45 g smeđeg muscovado šećera
  • 40 g kristalnog šećera
  • 2 manja jaja
  • 125 ml mlijeka
  • 125 ml vrhnja za šlag
  • 20 g rastopljenog maslaca
  • žlica ruma

Priprema

1. korak

Namastite lim i ugrijte pećnicu na 180°C.

2. korak

Jagode i borovnice rasporedite po dnu lima. Pospite ih žlicom šećera i vanilin šećerom, cimetom i anisom.

3. korak

U jednoj posudi pomiješajte sve preostale suhe sastojke, a u drugoj sve tekuće pa suhima lagano dodajte tekuće istovremeno miješajući.

4. korak

Miješajte pjenjačom dok ne dobijete homogenu smjesu poput one za palačinke.

5. korak

Prelijte smjesu preko voća i sve pospite vanilin šećerom. Pecite otprilike 40 minuta. Može se poslužiti topla ili hladna.

6. korak

Tijekom pečenja često se dogodi da se dio kolača uz rub lima jako napuše, no ne brinite – poslije će splasnuti.

7. korak

Ako želite manje aromatiziranu varijantu, možete preskočiti cimet, rum ili anis, čak i petit beurre kekse ili bademe, a umjesto smeđeg šećera možete koristiti samo bijeli (dobit ćete prilično drukčiju, ali i dalje ukusnu slasticu).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:49