Fini kuglof

Težina pripreme: srednje

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 2 dag svježeg kvasca
  • 4 dl mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 1 jaje + 1 žutanjak
  • prstohvat soli
  • naribana korica 1 neprskanog limuna
  • 50 dag brašna
  • 2 rebra čokolade
  • 15 dag maslaca
  • 10 dag grožđica

Priprema

1. korak

Stavite kvasac da se diže s malo šećera, brašna i mlakog mlijeka. U većoj zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer, dodajte limunovu koricu, sol, uzdigli kvas i mlijeko.

2. korak

Uz stalno miješanje dodajte brašno i rastopljeni maslac. Tijesto treba biti mekano.

3. korak

Odvojite 1/3 tijesta i pomiješajte ga s naribanom čokoladom, a u preostalo stavite grožđice. Na dno kalupa premazanog maslacem stavite dio tijesta s grožđicama, preko njega tijesto s čokoladom, a povrh svega ostatak tijesta s grožđicama. Ostavite na toplom da se diže.

4. korak

Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Ispečeni kuglof istresite iz kalupa i prelijte šećernom ili čokoladnom ocaklinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:20