Težina pripreme: srednje
Broj osoba: 6
Sastojci
- 2 dag svježeg kvasca
- 4 dl mlijeka
- 4 žlice šećera
- 1 jaje + 1 žutanjak
- prstohvat soli
- naribana korica 1 neprskanog limuna
- 50 dag brašna
- 2 rebra čokolade
- 15 dag maslaca
- 10 dag grožđica
Priprema
1. korak
Stavite kvasac da se diže s malo šećera, brašna i mlakog mlijeka. U većoj zdjeli pjenasto umutite jaja i šećer, dodajte limunovu koricu, sol, uzdigli kvas i mlijeko.
2. korak
Uz stalno miješanje dodajte brašno i rastopljeni maslac. Tijesto treba biti mekano.
3. korak
Odvojite 1/3 tijesta i pomiješajte ga s naribanom čokoladom, a u preostalo stavite grožđice. Na dno kalupa premazanog maslacem stavite dio tijesta s grožđicama, preko njega tijesto s čokoladom, a povrh svega ostatak tijesta s grožđicama. Ostavite na toplom da se diže.
4. korak
Pecite oko 45 minuta na 180 stupnjeva. Ispečeni kuglof istresite iz kalupa i prelijte šećernom ili čokoladnom ocaklinom.