Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 200 g polubijelog pirova brašna
- 150 g raženog brašna
- 150 g integralnog pirova brašna
- 1 suhi kvasac
- 1 žlica soli
- sjemenke bundeve, suncokreta, lana (mix sjemenki)
- 300 ml mlake vode
- sojino mlijeko za premazivanje
Priprema
1. korak
Pomiješajte sve vrste brašna, sjemenke, kvasac i sol pa polako umiješajte mlaku vodu. Miješajte dok se svi sastojci ne povežu. Smjesu ostavite da odstoji desetak minuta kako bi se voda upila pa je premijesite da dobijete kompaktno tijesto. Ostavite da se diže 1 sat.
2. korak
Zatim tijesto premjestite i na pobrašnjenoj podlozi oblikujte peciva. Peciva poslažite na papir za pečenje i ostavite da stoje još pola sata. Premažite peciva sojinim lijekom i pospite sjemenkama. Pecite dvadesetak minuta na 200 celzijevih stupnjeva.