Filetirana sitna bijela riba na toć

Riba i vino, zaljubljeni par

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 kg trljica
  • 1 zrela rajčica
  • 4 režnja češnjaka
  • 1 žlica svježe sjeckanog češnjaka
  • prstohvat listića timjana
  • prstohvat čilija
  • 1 dcl pjenušca
  • 4 jušne žlice prošeka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • morska sol

Priprema

1. korak

Očistite i filetirajte trljice (ili drugu sitnu bijelu ribu), a od glava u pola litre vode napravite temeljac.

2. korak

Na maslinovu ulju na srednje jakoj vatri u dubljoj tavi dinstajte češnjak rezan na tanke listiće pa dodajte oguljenu i na sitno rezanu rajčicu, peršin i posoljene filete.

3. korak

Pažljivo promiješajte i malo ih popržite. Dolijte 1 dl temeljca, sve preostale začine i pjenušac pa držite na jačoj vatri dok ne ostane jedna trećina tekućine.

4. korak

Služite uz palentu ili popečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:48