Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 kg trljica
- 1 zrela rajčica
- 4 režnja češnjaka
- 1 žlica svježe sjeckanog češnjaka
- prstohvat listića timjana
- prstohvat čilija
- 1 dcl pjenušca
- 4 jušne žlice prošeka
- 3 žlice maslinova ulja
- morska sol
Priprema
1. korak
Očistite i filetirajte trljice (ili drugu sitnu bijelu ribu), a od glava u pola litre vode napravite temeljac.
2. korak
Na maslinovu ulju na srednje jakoj vatri u dubljoj tavi dinstajte češnjak rezan na tanke listiće pa dodajte oguljenu i na sitno rezanu rajčicu, peršin i posoljene filete.
3. korak
Pažljivo promiješajte i malo ih popržite. Dolijte 1 dl temeljca, sve preostale začine i pjenušac pa držite na jačoj vatri dok ne ostane jedna trećina tekućine.
4. korak
Služite uz palentu ili popečeni kruh.