File od tune sa salatom od špinata

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 0,60 kg tuna file
  • himalajska sol
  • Za salatu
  • 0,30 kg mladi listovi špinata
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice aceto balsamico
  • 1 limun
  • sol i papar po želji

Priprema

1. korak

Limun ogulimo guljačem za krumpire da dobijemo žutu aromatičnu koricu bez bijele. Koricu narežemo na tanke rezance i prokuhamo u 7 voda dok ne izgubi gorčinu, a ostane aroma.

2. korak

Mladi špinat očistimo od stabljika, začinimo solju i paprom, maslinovim uljem, acetom balsamicom, limunovim sokom te dodamo prokuhane limunove korice.

3. korak

Tunu izrežemo na stekove i ispečemo na roštilju, položimo na salatu i posipamo grubom himalajskom solju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:28