File brancina s repićima kozica na buzaru za dvoje

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 brancin
  • malo brašna
  • 200 g smrznutih gambera
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 jušne žlice domaćih kapara

Priprema

1. korak

Filetirajte brancin, osušite oba komada, posolite ih, te uvaljajte u brašno i bacite u tavicu.

2. korak

Kad je gotova, odložite ribu na kuhinjski papir da se upije višak masnoće, a na to ulje bacite 2 režnja sitno isjeckanog češnjaka, dodajete malo peršina, kratko pirjajte, pa stavite repiće. Nakon 2-3 minute ulijte vino.

3. korak

Pustite da krčka cca desetak minuta, popaprite i na samom kraju dodajte kapare.

4. korak

Kad je gotovo, taj toć prelijte po fileima brancina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:48