Naslovnica » Recepti » File brancina s repićima kozica na buzaru za dvoje

File brancina s repićima kozica na buzaru za dvoje

Ocijeni članak:

  • 1
  • 2
  • 45

Koraci pripreme

  • 1 Filetirajte brancin, osušite oba komada, posolite ih, te uvaljajte u brašno i bacite u tavicu.
  • 2 Kad je gotova, odložite ribu na kuhinjski papir da se upije višak masnoće, a na to ulje bacite 2 režnja sitno isjeckanog češnjaka, dodajete malo peršina, kratko pirjajte, pa stavite repiće. Nakon 2-3 minute ulijte vino.
  • 3 Pustite da krčka cca desetak minuta, popaprite i na samom kraju dodajte kapare.
  • 4 Kad je gotovo, taj toć prelijte po fileima brancina.

Sastojci

  • 1 brancin
  • malo brašna
  • 200 g smrznutih gambera
  • 2 režnja češnjaka
  • peršin
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 jušne žlice domaćih kapara

3 komentara

  • mihaeltomic
    mihaeltomic 8. Listopad 2012. u 10:32

    Ovo se čini dosta zanimljiva kombinacija, obožavam “jednostavna” jela. Ovo će se svakako naći na repertoaru uskoro.

    • dobrahrana
      dobrahrana 8. Listopad 2012. u 12:45

      Javite nam dojmove :)

      • Dario 8. Kolovoz 2013. u 05:09

        Zvuči zanimljivo, no ja bih koristio kapare iz ulja, inače bi kiselina mogla previše preuzeti okus. I čini mi se da bi dvije žlice kapara moglo biti previše. Ja ću probati s jednom (sjeckanih).
        Varijacija na temu: Umjesto svježeg brancina, odlično bi legao i filet dimljenog. No to je više “zimski” recept :)

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook