FERRERO ROCHER

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 MIN min

Broj osoba: 12 – 14

Sastojci

  • 2 dcl šecera smeđega
  • 1 dcl oštrog brašna
  • 1 dcl glatkog brašna
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 1,5 žlicice soda bikabone
  • 3/4 caše kakaoa
  • 1 kom vanili šecera
  • 2 kom jaja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1/2 dcl ulja
  • 1/2 dcl kipuce vode
  • 500 g sira maskarponea
  • 400 g nutele
  • 200 g prženih lješnjaka
  • 7-8 kom napolitanki
  • 1 caša toplog kras espresa

Priprema

1. korak

U jednoj posudi sam pomiješala suhe sastojke za biskvit. u drugoj sam miksala jaja i dodala sve mokre osim kipuće vode. Pomiješala sam suhe i mokre sastojke i dodala kipuću vodu na kraju.

2. korak

Srednji kalup za tortu 24-26 neznam točno sam obložila papirom za pečenje i izlila smjesu za biskvit. Pekla na 180 cca 40 min. Kada se odvojio biskvit od kalupa i čačkalica bila suha, izvadila sam i ostavila na rešetki da se ohladi. Prererazala biskvit na pola jer mi je bio visok cca 4 cm.

3. korak

Kore sam natopila prokuhanim mlijekom sa kraš espresom

4. korak

Za kremu mikserom sam izmješala sve sastojke, sa time da sam odvojila 4 žlice mlev. lješnjaka za ukrašavanje u kremu idu izmrvljene napolitanke

5. korak

Sada sam namazala 1/3 kreme na prvu polovicu 1/3 na drugu polovicu i 1/3 ostavila za ukrašavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:18