Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g mljevenog purećeg mesa
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 jaja
- sjeckani peršin
- sol, papar
- 4 mrkve
- 1 žuta paprika
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1/2 šalice leće
- 2-3 šalice leće
- maslinova ulja
Priprema
1. korak
Namočite leću u vodu. Mljevenom mesu dodajte kiselo vrhnje, sjeckani luk, češnjak, krušne mrvice, jaja, sjeckani peršin te začinite solju i paprom. Dobro promiješajte i oblikujte polpete. Neka odstoje pola sata
2. korak
U međuvremenu očistite mrkvu i narežite je na prutiće, papriku očistite i narežite na kockice, a luk na trakice. Skuhajte leću u slanoj vodi, ocijedite je. U tavi na maslinovu ulju prepržite povrće, začinite, pa kad je gotovo umiješajte leću. Ostavite na toplom. Na gril tavi prepržite odreske te ih poslužite s povrćem i malo kiselog vrhnja.
Savjet: Umjesto navedenog, s purećim odrescima možete poslužiti bilo koje sezonsko povrće, propirjano na malo maslinova ulja. Uz sol i papar, možete dodati prstohvat sušene majčine dušice i bosiljka.