Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- manja glavica brokule
- 3 – 4 tikvice
- glavica luka
- 4 žlice maslinova ulja
- šaka svježeg kopra ili koromača
- 50 g sira s plavom plijesni
- sol, papar
Priprema
1. korak
Na ulju pirjajte usitnjeni luk. Tikvice narežite na deblje ploške, a brokulu usitnite na cvjetiće. Blanširajte tikvice i brokulu u puno slane vode, tek toliko da omekšaju, 3-5 minuta.
2. korak
Ocijedite i dodajte povrće luku. Obilno pospite usitnjenim koromačem, posolite i poparite, pa dodajte usitnjene komadiće sira.
3. korak
Farfale, ili drugu tjesteninu, skuhajte tako da bude al dente. Dodajte joj povrće i sir i dobro promiješajte. Začinite s još maslinova ulja i dodajte ostatak sira u komadićima.