Farfalle s brokulom, tikvicom i plavim sirom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • manja glavica brokule
  • 3 – 4 tikvice
  • glavica luka
  • 4 žlice maslinova ulja
  • šaka svježeg kopra ili koromača
  • 50 g sira s plavom plijesni
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Na ulju pirjajte usitnjeni luk. Tikvice narežite na deblje ploške, a brokulu usitnite na cvjetiće. Blanširajte tikvice i brokulu u puno slane vode, tek toliko da omekšaju, 3-5 minuta.

2. korak

Ocijedite i dodajte povrće luku. Obilno pospite usitnjenim koromačem, posolite i poparite, pa dodajte usitnjene komadiće sira.

3. korak

Farfale, ili drugu tjesteninu, skuhajte tako da bude al dente. Dodajte joj povrće i sir i dobro promiješajte. Začinite s još maslinova ulja i dodajte ostatak sira u komadićima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:25