Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- ZA KRUŠKE:
- 40 g maslaca
- 3 žlice šećera
- 250-300 g krušaka narezanih na kockice
- 1 vanilin šećer
- cimet
- Za posip:
- 110 g glatkog brašna
- 60 g maslaca narezanog na kockice
- 40 g šećera
- prstohvat soli
Priprema
1. korak
Pećnicu ugrijte na 180 °C, a zdjelice premažite maslacem. U jednoj posudi pomiješajte sve sastojke za kruške pa ih rasporedite u zdjelice.
2. korak
U drugoj posudi u brašno vrhovima prstiju utrljajte maslac i preostale sastojke. Gotovo je kad mješavina poprimi strukturu pijeska.
3. korak
Posip rasporedite po voću. Pecite otprilike 45 min i poslužite toplo, najbolje s kuglicom sladoleda od limuna.