Drobljenac od jabuke

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 6 jabuka
  • 6 žlica smeđeg šećera
  • žličica cimeta
  • žlice maslaca
  • sok jedne naranče
  • za koricu:
  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 1/2 šalice brašna
  • 1/2 šalice sjeckanih badema, lješnjaka ili pistacija

Priprema

1. korak

Ogulite jabuke, najbolje neku resku ili čak kiselu sortu, i razrežite ih na četvrtine. Keramički kalup, ili više malih, premažite maslacem.

2. korak

Narančin sok pomiješajte sa šećerom i cimetom, pa njime prelijte jabuke. Rasporedite jabuke u kalupe za pečenje. Pecite ih pokrivene folijom na 180 Celzijevih stupnjeva dvadesetak minuta.

3. korak

Za to vrijeme napravite tijesto za koricu – pomiješajte brašno, šećer, maslac i grubo sjeckane bademe ili oraščiće, po izboru. Tijesto će biti prilično grubo.

4. korak

Namrvite ga preko pečenih jabuka. Vratite u pećnicu pa pecite još dvadesetak minuta, dok korica drobljenca lijepo ne porumeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:48