Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 6 jabuka
- 6 žlica smeđeg šećera
- žličica cimeta
- žlice maslaca
- sok jedne naranče
- za koricu:
- 2 žlice maslaca
- 1/2 šalice smeđeg šećera
- 1/2 šalice brašna
- 1/2 šalice sjeckanih badema, lješnjaka ili pistacija
Priprema
1. korak
Ogulite jabuke, najbolje neku resku ili čak kiselu sortu, i razrežite ih na četvrtine. Keramički kalup, ili više malih, premažite maslacem.
2. korak
Narančin sok pomiješajte sa šećerom i cimetom, pa njime prelijte jabuke. Rasporedite jabuke u kalupe za pečenje. Pecite ih pokrivene folijom na 180 Celzijevih stupnjeva dvadesetak minuta.
3. korak
Za to vrijeme napravite tijesto za koricu – pomiješajte brašno, šećer, maslac i grubo sjeckane bademe ili oraščiće, po izboru. Tijesto će biti prilično grubo.
4. korak
Namrvite ga preko pečenih jabuka. Vratite u pećnicu pa pecite još dvadesetak minuta, dok korica drobljenca lijepo ne porumeni.